MENU
Головна » 2016 » Січень » 25 » Соборна Україна
21:35
Соборна Україна

  

Різні в світі є країни,

 Різні люди є на світі,

Різні гори, полонини,

Різні трави, різні квіти.

Є з усіх одна країна,

Найрідніша нам усім.

То – прекрасна Україна,

Нашого народу дім.

2016 року Україна відзначатиме 25-річчя державності. 24 серпня 1991 року позачергова сесія Верховної Ради УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, що був схвалений всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року. Ця подія стала відправною точкою для відліку історії сучасної Української державності.

Утім, історики цілком справедливо відзначають, що 24 серпня 1991 року насправді відбулося відновлення державної незалежності України. Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Внаслідок фатальних невдач Української революції 1917 – 1921 року державність зберегти не вдалося. І як результат, упродовж XX століття українці змушені були кількаразово відновлювати її в боротьбі.

З нагоди відзначення Дня Соборності України з 10.01. по 21.01. 2016 р. в нашій школі були проведені різноманітні заходи.

Класоводи, класні керівники провели години спілкування, присвячені Дню Соборності України.

Вчитель образотворчого мистецтва Мацалковська О.Л. організувала серед учнів 1-4, 5-9 класів конкурс малюнків «Моя мала й велика Батьківщина», в якому діти взяли активну участь.

Шкільний бібліотекар Корженівська Л.Ф зробила виставку літератури в шкільній бібліотеці під назвою «День Соборності України – символ національного єднання українського народу», яку мали змогу відвідати не лише учні нашої школи, а й кожен бажаючий.

Вчитель української мови та літератури Ластовська В.В. для учнів 7-9 класі провела конкурс творчих робіт «Яким я бачу майбутнє моєї держави»

22 січня 1919 року залишило глибокий слід в історичній пам'яті українського народу. Того дня здійснилася віковічна мрія, яку віками втілювали наші пращури - об'єдналися Київ і Львів, Схід і Захід України. Відтоді День Соборності нам нагадує про те, що сила нашої Батьківщини - в єднанні. І не лише територій, а дій і сердець. І лише за таких умов Україна стане духовно багатою державою, якою ми будемо пишатися. Відчуття єдності, любові одне до одного допоможе кожному з нас будувати свій дім, свою правду й свою волю. Бо в єдності - наша сила і наше майбутнє!

Переглядів: 428 | Додав: lena2015 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar