MENU
Головна » 2015 » Жовтень » 19 » День захисника України
21:24
День захисника України

     14 жовтня – День захисника України.

                                                         Чужинський чобіт топче край співучий

                                                          Зломить він прагне дух могучий!

                                                          Та «зась!»-йому сказалиукраїнці,-

                                                          Тут край свободи,ви в ньому чужинці!

  Під таким гаслом 13 жовтня у Лошковецькій ЗОШ І-ІІ ст. Відбувся національно-патріотичний виховний захід, присвячений Дню захисника Вітчизни.

   Актовий зал зібрав усіх школярів-від 1 до 9 класів. Керівник заходу Козярецька Т.А. розпочала з вітання « Слава Україні!- героям слава!», підкресливши, що ці слова перестали бути просто вітанням, це вже віддання шани найкращим патріотам, котрі не злякалися і здатні пожертвувати собою  в ім’я Батьківщини.

   Тетяна Анатоліївна довела до відома присутніх указ президента України про встановлення всенародного свята- Дня захисника України, яке щорічно відзначатиметься 14 жовтня на свято Покрови.

     Далі педагог ознайомила учнів і педколектив школи з шановним гостем – учасником АТО, командиром танкового взводу військово-морських сил України, Пальчинським Павлом Павловичем і запросила його до слова.

    Затамувавши подих слухали учні розповідь старшого товариша, запитували про бої, сім’ю, захоплення. Просили передати вітання побратимам і свої побажання, щоб якнайшвидше закінчувалася війна, щоб покров Божої Матері захистив життя наших воїнів, послав нам усім мир і шасливі дні. Лунали патріотичні поезії і пісні, з мультимедійного екрану заглядали усім в душу міста і села Донбасу до і після війни. Ніхто не залишився байдужим.

   Підсумовуючи почуте і побачене, директор школи Крикун П.В. закликала учнів зростати справжніми патріотами своєї держави, готовими стати на захист свого дому, своєї родини, своєї Батьківщини.

    Після цього учитель фізичного виховання Добжанський О.А. запросив усіх до спортивного залу. Змагання на честь Дня захисника України провели дві команди «Запорожці»( командир Сабаш Д.) і«Стрільці»(командир Барнич А.)

Вони продемонстрували силу і витримку, спритність і кмітливість –саме такі риси, які притаманні захисникам Вітчизни. Перемогла команда «Стрільців». Підводячи підсумок, учитель Добжанський О. А., ще раз звернувся до учнів з побажанням розвивати свої фізичні здібності, які так необхідні в мирні і воєнні дні, щоб зростати патріотами своєї держави, боротися за волю, честь, і за народ.

     

                                           Ластовська В.В.

                                           Учитель української мови і літератури.

Переглядів: 393 | Додав: lena2015 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar